Naslovnica Ostali sportovi Na dva kolo oko Bola !

Na dva kolo oko Bola !

Husqvarna dobra za Makarane !

U Bolu je održano završni biciklistički „Husqvarna“ Kup, natjecanje u  cross-country (XCO) Hrvatske,  na  kojem je BK Makarska ostvario značajne rezultate. Prošlog vikenda  je na stazi sa startom na Zlatnom ratu  održana  utrka za Kup Hrvatske, na kojoj je Ivan Okmažić bio najbolji u kategoriji kadeta. Ivan je osvojio i posebno  priznanje (statuu): APSOLUTNOG POBJEDNIKA- „Dva Kola oko Bola 2019.“, za najbrži krug 4,2 km sa vremenom 13:12, od svih natjecatelja. Na stazi od 12,6 km Ivan je odvozio u vremenu 40:29, skoro 4 minuta prednosti ispred drugoplasiranog, što je potvrdilo njegovu izvanrednu formu, bez obzira na vrstu bicikliranja. U kategoriji juniora Luka Okmažić,  na stazi od 16,8 km odvozio je u vremenu od 1:01:21 , potvrdio svoj izuzetan plasman, iza najboljeg juniora ove godine – Stjepana Hunjka iz BK Mura avantura. Svoju priliku u kategoriji U11/Ž iskoristila je Petra Okmažić na stazi od 2,08 km u vremenu od 8:05, što je za minutu odnosno dvije bolje od drugoplasirane i trećeplasirane. Ovim rezultatom Petra je ukupno druga u Kupu. Iva Okmažić odvozila je 4 kruga od 16,8 km za 1:53:44, ali kao jedina u svojoj kategoriji Elite/W. Najbolji klub je bio Mura avantura, a apsolutna pobjednica utrke kod žena je: Karmen Škiljić (juniorka)- BBK „Pakoštane“, sa vremenom 16:03 najboljeg vremena kruga (4,2 km). Na utku se odazvalo 80-tak natjecatelja iz 3 zemalje, s tim da je sutradan održan  1. Uspon na Vidovu goru (778 m) u dužini od 21 km sa 23 vozača-ice, gdje su: Josip Toljan(M) 1:04:29, i Lidja Zubac (Ž)  1:39:57 bili najbolji. uz 1700 m visinske razlike. Josip je ujedno u kategoriji Elite M osvojo Kup XCO, što je prvi put u povjesti BBK „Orlov krug“ Organizaciju ovih biciklističkih nadmetanja  je odlično organizirao KJD Bol sa Big blue Sport uz veliku pomoć Bluesun Hotels Bol.  Nastupi naših vozača nastavit će se u brdskom i cestovnom biciklizmu na nekoliko utrka kojima će se  zatvoriti sezona.    

NAJČITANIJE OBJAVE

Zdenko i Zdravko za sezonu 1977./78.g

Sezona 1977. / 78. MEĐUOPĆINSKA NOGOMETNA LIGA SPLIT – MAKARSKA Momčad Jadrana na slici u sezoni 1977./78. Stoje slijeva:...

Program KAMPA “Sretni i spretni”

Voditeljica KAMPA: Klara Andrijašević , članica AK Sv.Marko, Makarska - juniorska repezentativka i atletski viceprvakinja Balkana na 3 000m.

Subota, 26.09 – svi na GSC

Ove subote,26.09 na Sportskom centru u Makarskoj, održati će se kamp za djecu s teškoćama u razvoju, u sklopu projekta SPORTski INpuls.

Vrgoračka španjolka !

ALBA SANCHEZ MONTERO rođena je u Madridu, tata je Španjolac iz Madrida ,dok je mama Vrgorčanka. Ovo ljeto...