NaslovnicaOstali sportovi"Dogovor je bio drugačiji, želja je bila veća - ko nije proba...

“Dogovor je bio drugačiji, želja je bila veća – ko nije proba nikad neće shvatit”

“Dogovor je bio drugačiji, želja je bila veća – ko nije proba nikad neće shvatit ” – tom rečenicom smo odlučili započet “par dinamičnih dana” u Atletskom klubu Sv. Marko Makarska, na kojima su “pobrali” ČAK 18 medalja i dva poziv za reprezentaciju. Pa krenimo redom :

29. i 30.05. – U Zagreb na Juniorski kup

05.06. – u Zadar na Prvenstvo Dalmacije za limače i limačice(10)

05.i 06. – Seniorsko prvenstvo u Karlovcu

13.06. – Seniorski međunarodni miting u Sarajevu

13.06. – Prvenstvo Dalmacije za starije kategorije u Splitu

UKUPNO: oko 6800 kilometara i 18 medalja!

29. i 30. 05 U Zagrebu je održan Kup Hrvatske za juniore i juniorke. Nora Vuković i kadetkinje Anda Lalić i Ana Mileta su branile boje Makarske. Sve tri su nastupale u disciplini skok u dalj i ostvarile odlične rezultate! U konkurenciji je bilo ukupno 30 natjecateljica iz cijele Hrvatske a Anda Lalić je sa rezultatom 5.12 zauzela 8. mjesto, Ana Mileta sa 4.71 je 20. a Nora Vuković sa 4.60 je završila na 24. mjestu.

05.06. – Zadar na stadionu Višnjik – Prvenstvo Dalmacije za limače i limačice ( U10). Ukupno 11 klubova od Dubrovnika do Zadra. Makarsku je predstavljalo 8 mladih atletičara i atletičarki koji su ukupno osvojili – 10 medalja!

ČESTITAMO NOVIM PRVACIMA DALMACIJE !

Imamo 6 novih prvaka Dalmacije! Svakako ćemo počet sa onim najuspješnijim:

  • Gabriela Grgić je osvojila duplu krunu Dalmacije u utrci na 60 metara i skoku u dalj.
  • Stipe Grubišić zlatan u dvije discipline u utrci na 60 metara i skoku u dalj.
  • Marta Lukač je prvakinja Dalmacije u skoku u dalj i srebrna u utrci na 60 metara
  • Lora Grubišić je prvakinja Dalmacije u skoku u dalj i brončana u utrci na 60 metara
  • Mia Brkulj je viceprvakinja u utrci na 60 metara
  • David Rudan je brončani u utrci na 100 metara i 4. U skoku u dalj .
  • I svakako treba spomenuti Luku Vujčića i Petra Zelića koji su bili 4. i malo je falilo za medalju.

05.05 i 06.06 – u Karlovcu – pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Ovo natjecanje je ujedno bilo i ogledno natjecanje za poziv za Reprezentacijske nastupe u Bugarskoj i Beogradu koji slijede. Naša najbolja sportašica i atletičarka Klara Andrijašević nastupala je na disciplinama 1500 metara i 3000 metara. Na startnim listama je bila druga jer u obje discipline ima odličnu konkurenciju predviđene olimpijkom Bojanom Bijeljac i vrhunskom 800 metrašicom Majom Pačarić.

No – KLARA je SENIORSKA VICEPRVAKINJA HRVATSKE na 1500 METARA!

Klara je prvu utrku, utrku na 1500 metara vodila cijelo vrijeme i pred kraj u finišu izgubila je titulu prvakinje Hrvatske, ali sa ponosom je postala viceprvakinja sa vremenom tek 5 sekundi ispod norme za Europsko prvenstvo. Ali Klara kao Klara drugi dan je malo pogriješila , ritam i srce je bilo jače od nogu, te završava padom 30 metara pred ciljem te sportskim podizanjem uz ovacije tribina i onda opet padom nakon cilja, završava na 4.mjestu !

13.06. – Split – prvenstvo Dalmacije za starije kategorije.

AK Sv.Marko Makarska predstavljalo je 17 mladih atletičara i atletičarki. Vratili smo se u Makarsku sa 6 medalja! Najuspješnija bila je Nora Vuković u skoku u dalj, postala je nova prvakinja Dalmacije! Viceprvaci Dalmacije postali su: Duje Čondić na 100 metara, Šime Vujčić na 300 metara, Marija Šulenta u bacanju vortexa, također je bila brončana u utrci na 300 metara . Brončani u utrci na 200 metara bio je Noah Puharić ! Također odlične nastupe zabilježile su Nikolina Milas, Veronika Lulić, Lara Grubišić, Nora Raffanelli, Klara Bazina, Anda Lalić, Ana Mileta, Lejla Beroš Palo , Vjekoslav Pavlinović, Ema Lalić, Mia Grbavac! Odličan nastup Makarske budućnosti atletike!

Nakon male drame vikend prije 13.06. – Klara je nastupala u Sarajevu na 6. Međunarodnom mitingu u Novom Sarajevu. Klara Andrijasevic pobjedom je pokazala da nema nikakvih posljedica i da je spremna za ostatak izazova ove sezone. U taktičkoj utrci na poziv organizatora koje svakako trebamo pohvaliti i zahvaliti im na svemu Klara je ostvarila još jednu pobjedu i odličan nastup. A onda je došao poziv za Seniorsku reprezentaciju Hrvatske! Klara Andrijasevic pozvana je od strane izbornika Mladena Katalinića na dva reprezentacijska nastupa i to Ekipno Europsko Seniorsko prvenstvo u Bugarsku Staru Zagoru. Izabrana je kao zamjena na disciplinama 1500m i 3000m ali i da ode na najveće i najvažnije ekipno natjecanje u kojem Hrvatska nastupa! A drugi poziv je za seniorsko Prvenstvo Balkana koje će se održati u Beogradu gdje je uz Klaru pozvan i njen trener Stjepko Vodanović kao dio tima trenera koji će vodit najbolje Hrvatske atletičare. VELIKO PRIZNANJE Makarskoj atletici i još jednom kao SPORT MAKARSKA TIM – Čestitamo od srca na uspjehu !

NAJČITANIJE OBJAVE