Naslovnica Ostali sportovi Odlični Okmažić na XCO Samobor

Odlični Okmažić na XCO Samobor

Nakon osvojenog nacionalnog prvenstva u MTB –USPONu  BK „Makarska“ je nastavio sa odličnim rezultatima i a 27.izdanju međunarodne MTB utrke XCO Samobor koja je ove godine uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije /UCI/ kao Class 1 utrka.

Iako je ukupan broj natjecatelja bio manji nego prošlih godina zbog ograničenja prelazaka granica zbog korona virusa, na utrci je ipak bilo nešto inozemnih natjecatelja među kojima i jedno iznimno zvučno ime. Naime, jučer je na samoborskoj stazi nastupio Vlad Dascalu iz Rumunjske, član ekipe Team Trek Pirelli, koji je aktualni svjetski prvak do 23 godine.

 Na ovoj utrci Makarani  su bili odlični, te na kraju osvojili prvo mjesto u kadetima (U17), a u poretku klubova (bodovanje klubova radi se samo za hrvatske klubove) od 27 klubova koji su nastupili,  BK „Makarska“ je bila 10. što je i prošlogodišnji plasman u Kupu Hrvatske- XCO.

Po vrlo vlažnom,blatnjavom i skliskom terenu samo najbolji su uspjeli  doći do cilja:

Ivan Okmažić, kadet  nakon 3 kruga od 4.100 m osvojio je Kup u vremenu od 48;50, sa 2;58 prednosti pred drugoplasiranim.

Luka Okmažić je u kategoriji  juniora, nakon 4 ista kruga došao je 7. sa vremenom od 1:15;47 u jakoj konkurenciji  gdje je Kup osvojio domaći takmičar i najbolji  hrvatska junior u MTB- Fran Bošnjak.

Prethodni članakA e, na Lištunu smo !
Sljedeći članakKK Amfora – KK Jazine

NAJČITANIJE OBJAVE

Paklena ČETVORKA !

Broj 9. Luka Radalj 2002 godište / 186cm. Jedan od mlađih igrača ali vrlo bitan kotačić ekipe. Igra...

HAJDUKOVA aplikacija

Skinite i koristite Hajdukovu aplikaciju, time donosite Klubu izravnu novčanu korist, a sebi popuste... a uz to je još tijekom listopada i...

Još jedno finale za – Niku !

Međunarodni teniski turnir u Mostaru TE U 14 Nika Granić osvojila je 2.mjesto. Bolja u finalu bila je...

Utakmica za “iskustvo” !

Vaterpolo klub "Jadran" iz Splita jedan je od najpoznatijih hrvatskih vaterpolo klubova uz Jug i Mladost, a zasigurno je najpoznatiji kao dvostruki...