NaslovnicaOstali sportoviŠest posada za šest medalja !!

Šest posada za šest medalja !!

Završeno je Državno prvenstvo za 2020.godinu. – ništa novo ?!

Ostvareni su vrhunski povijesni rezultati za veslački klub Biokovo. Nastupilo je 6 posada iz kluba i svih 6 posada preko kvalifikacija, repesaža i polufinala izborilo je 6 finala!

Četverac mlađih juniora u sastavu Niko Ćulav, Matej Barić, Neven Ćulav i Ivan Talaja zauzeo je 4.mjesto. Samac mlađih juniora Ivan Talaja osvojio je srebrenu medalju. Samac mlađih juniorki Helena Glavina osvojila je brončanu medalju, šta je prva ženska juniorska medalja za naš klub. Samac kadetkinja Ana Radoš izborila je finale, ali radi prehlade nije mogla nastupit u finalu. Četverac kadeta u sastavu Marko Brkušić, Davor Škrabić, Toni Andrijašević i Jure Čović osvojili su zlatnu medalju, tj. postali državnim prvacima za 2020.godinu. Veteranski samac u kategoriji G Žarko Antunović osvojio je zlatnu medalju.

Ovaj uspjeh, sa ovog prvenstva ostat će upisan kao jedan od uspješnijih u bogatoj klupskoj stogodišnjoj povijesti veslačkog kluba Biokovo! Gotovo pola sezone su radili u vrlo lošim i teškim uvjetima jer su se klupske prostorije renovirale, često se nije moglo ni do brodova, pa COVID19 , pa razbijen četveraC, pa puknuto veslo, pa prikolica koja teško i sigurno jedva do tehničkog može doć, pa ozljeda Ivana Talaje, pa samoizolacije pred državno – samo su neke od sitnica koje su prethodile ovom velikom uspjehu.

Bilo kako bilo – jedan od možda najboljih tjedana Makarskog sporta – veslanje, atletika, biciklizam! Slučajno ili ne sve individualni sportovi, u kojima treneri ne poznaju umor niti privatan život, već predanim radom “guraju klince” u neke druge dimenzije.

Svakako u sljedećem broju pročitajte nešto i o tim fanaticima koji su “ono nešto” – hvala in !

Sport Makarska tim !

Foto: FB VK Biokovo

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE