NaslovnicaOstali sportoviUspješna utrka MIRA u Češkoj

Uspješna utrka MIRA u Češkoj

Ivan Okmažić  se kao član hrvatske biciklističke reprezentacije prošli vikend natjecao na najjačoj cestovnoj etapnoj biciklističkoj utrci u Europi za kadete u Češkoj – utrci 44. COURSE DE LA PAIX U17, JEVÍČKO, CZECH REPUBLIC, 2020, UTRKA MIRA.

Prijavljeno je bilo 183 najboljih kadeta iz Europe i to iz 16 različitih zemalja. U tri dana vozilo se 5 etapa od koji su dvije bile duge preko 80 kilometara. Usprkos velikom grupnom padu u četvrtoj etapi, 20 km prije završetka te utrke, Ivan je na kraju završio kao 39. plasirajući se tako u generalnom poretku na 36 mjesto.

Svakako treba spomenuti i da je u 3.etapi bio odličan 10.!

Reprezentaciju su sačinjavali još: Matija Trstenjak BK Mura Avantura, Nicolas Gojković BK Zadar, Jan Tisaj KK Perutnina Ptuj, Roko Šestan, BK Zadar,  Daniel Budimir BK Fortica i Ivan Greiner BGK Tuškanac. 

Najbolji od svih reprezentativaca  bili su: Nicolas 19., Ivan 36.  i Matija 57. u generalnom plasmanu. S obzirom da ne treniraju u tako velikim grupama, rezultati su odlični.

Treba biti jako priseban i koncentriran dok se juri nizbrdo preko 80 km/h, a oko tebe, na par centimetara, stotinjak drugih natjecatelja. Sve etape je završilo samo 135 natjecatelja, što govori o težini utrke.

Foto: FB BK Makarska

NAJČITANIJE OBJAVE