NaslovnicaOstali sportoviVK Biokovo - Danas klub broji preko 100 aktivnih članova

VK Biokovo – Danas klub broji preko 100 aktivnih članova

 Ovaj sport naučit će Vas kako iz sebe izvuči ono najbolje, pa i onda kad je teško stisnut zube i izgurat do kraja, šta će svima uvelike olakšat buduće životne prepreke – poručio je Luka Srzić iz veslačkog kluba Biokovo 

U kratkom razgovoru sa trenerom Lukom Srzićem otkrili smo neke zanimljivoati o veslačkom klubu i regati koja nas očekuje za vikend. 

Luka, kako se rodila ljubava za veslanje? 

Ljubav za veslanjem se rodila negdje krajem osnovne škole (2000. godine) kad me otac prvi put odveo u naš veslački klub. Inače od malih nogu sam na moru  obožavam more, ronjenje, ribolov, pa je to bio očito očev jedini logičan korak da me odvede do veslačkog. Tako da su za taj prvi korak sigurno najzaslužniji moji roditelji koji su mi usadili ljubav prema moru. Bila je to ljubav na prvi pogled i sve se dešavalo samo od sebe. Brodovi, vesla, treninzi u najlipšim i najmirnijim djelovima dane (zora i kasno popodne), osječaj kako brod klizi po bonaci, super ekipa, super treneri, itd. Moram spomenuti da mi je u to vrijeme jedan od trenera bio Miro Urlić i on je bio baš ono šta svaki trener mora bit u očima mladog sportaša. Tako da mi je on prenio tu neku ljubav prema sportu što me kasnije i usmjerilo u životu.

Kako danas stoji klub i možeš li nam malo više reći o VK Biokovo? Kada i gdje imate treninge?

VK Biokovo je jedan od najstarijih sportskih kolektiva u našem gradu osnovan davne 1921. godine. I sve te godine klub su održavali brojni entuzijasti i istinski zaljubljenici u veslanje koji su doslovno svojim rukama i izgadili taj klub, doveli prve brodove i vesla, krenili sa natjecanjima i organiziranim treninzima za mlade. Sve te godine klub je mjenjao adresu više puta i uvijek se iz nova dizao i bio sve bolji i ozbiljniji. Tako da su svi ti ljudi također zaslužni za današnje stanje kluba i za ljubav koju svi mi imamo i prenosimo na iduće generacije. Danas klub broji preko 100 aktivnih članova, treninzi se održavaju svaki dan u više termina, organiziraju se izleti i putovanja za sve članove, organiziramo i sudjelujemo u EKO-akcijama čiščenja podvoeja i zelenih površina našeg grada, klub posjeti od 14 – 18 regata godišnje, klub je postao jedna društvena oaza na koju smo vrlo ponosni te ga sve to čini vrlo živim.

Regata Tonći Skender sada već postaje tradicionalna. Kako i kada nastaje, te tko sve sudjeluje u organizaciji ? 

Također zajedničkim snagama članova kluba več 24 godine organiziramo jednu od najboljih i najbrojnijih veslačkih regata u dalmaciji “Memorijal Tonči Skender”, koja okupi rekordan broj sudionika svake godine. Regata je spomen na tragično preminulog veslača, trenera, predsjednika i velikog veslačkog entuzijasta Tonča Skendera. U organizaciji sudjeluju svi članovi uprave kluba na čelu san našim neumornim predsjednikom Žarkom Antunovićem kao i veliki broj volontera tj. zaljubljenika u veslanje. također valja spomenuti da nam uvelike i grad makarska pomaže u organizaciji sve ove godine. Ovakve regate su najbolja veslačka reklama i poticaj mladim veslačima za daljnji rad,a ujedno su i poticaj svima da se upišu i iskušaju u veslanju.

Koliko su bitne ovake regate za mlade veslače? Poruka za buduće veslače? 
 
Sljedeća regata nam je 01.06.u Vrlici na Peručkom jezeru na koju planiramo ić sa preko 30 veslača. Iskoristio bi ovim putem i pozvao sve mlade da se uključe i isprobaju veslanje u našem gradu, ekipa je vrhunska, putujemo puno i idemo na izlete, nema presinga ni stresa samo zabava i sport. Veslanje je vrhunski sport koji če svima pomoči da bolje organiziraju sve slobodno vrijeme kao i svoje obaveze, steči če se radne navike i sve če bit u jednom balansu. Ovaj sport naučit če vas kako iz sebe izvuči ono najbolje, pa i onda kad je teško stisnut zube i izgurat do kraja, šta će svima uvelike olakšat buduće životne prepreke. 

NAJČITANIJE OBJAVE