NaslovnicaOstaloMarin Čilić i Pevex brinu o Makarskim sportskim nadama

Marin Čilić i Pevex brinu o Makarskim sportskim nadama

Kao svaki mladi sportaš u usponu i ja sam prošla onaj osjećaj kada se zapitate ima li sve ovo smisla, vidi li tko moje treninge po kiši, buri i mraku te hoće li mi se ikada isplatiti sva moja odricanja u želji za što boljim rezultatom.“ , kratko će Klara Andrijašević.

Pevex d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, potpisao je ugovor o generalnom sponzorstvu s Klarom Andrijašević, najboljom hrvatskom atletičarkom u juniorskoj i seniorskoj kategoriji na 1500 metara. Tvrtka Pevex već dugi niz godina ulaže u domaći sport, s naglaskom na pomoć mladim sportašima koji se bore za vlastiti uspjeh. „Postignuća mlade atletičarke Klare Andrijašević uistinu su veliko nadahnuće za nas u Pevexu upravo zbog truda i požrtvovnosti u tako mladoj dobi. Smatramo kako pojedinci koji društvo čine boljim i pozitivnijim jednostavno zaslužuju i moraju dobiti podršku kako bi i dalje nastavili nizati vrhunske rezultate. Kao društveno odgovorna kompanija koja njeguje domaće sportaše, pogotovo pojedince koji su često zaboravljeni, s velikim ponosom smo odlučili sponzorirati Klaru i doprinijeti njenom razvoju i savladavanju budućih izazova.“, izjavio je predsjednik Uprave Pevexa, Jurica Lovrinčević.


Klara Andrijašević, članica atletskog kluba „Sveti Marko“, sa svojih 20 godina već ima 30 medalja s državnih natjecanja, 19 zlatnih, devet srebrnih i tri brončane, a tu je i 20 medalja s međunarodnih natjecanja. Atletikom se bavi od 2017. godine i ponosno nosi titule najbolje hrvatske atletičarke u juniorskoj i seniorskoj kategoriji na 1500 metara, mlađe juniorske državne rekorderke na 3000 metara i mlađe juniorske prvakinje Balkana na 1500 metara. Da je Klara primjer i prava motivacija mladima govori i činjenica da studira paralelno na dva fakulteta, biologiju i tehnologiju mora i kineziologiju i bavi se profesionalnim sportom.

„Generalno sponzorstvo Pevexa za mene je velika stvar; nagrada za već postignute rezultate, ali i veliki poticaj za buduće. Ovo je također velika poruka za sve mlade sportaše da se nastave truditi, te da će se njihov rad i trud prepoznati. Zadnje dvije sezone sam se susretala s financijskim problemima za organizaciju cijele moje sezone tako da će ovo biti prva sezona gdje imam zatvorenu cijelu financijsku konstrukciju. Kao svaki mladi sportaš u usponu i ja sam prošla onaj osjećaj kada se zapitate ima li sve ovo smisla, vidi li tko moje treninge po kiši, buri i mraku te hoće li mi se ikada isplatiti sva moja odricanja u želji za što boljim rezultatom. Za moj daljnji razvoj neophodno je ići na međunarodne meetinge i pripreme, što do sada nisam mogla i ovo generalno sponzorstvo mi je jak vjetar u leđa za daljnji razvoj mene kao atletičarke i moje sportske karijere. Zato se od srca želim zahvaliti trgovačkom
lancu Pevex na ovoj velikoj podršci.“ , izjavila je Klara Andrijašević, hrvatska atletičarka.

Tvrtka Pevex je već treću godinu za redom generalni sponzor Hrvatskog paraolimpijskog odbora, a pomaže i proslavljenu plivačicu Dinu Levačić, kao i Hrvatski boksački savez.

– Treniram svaki dan. Prevalim šezdesetak kilometara cestom ili ako je brdski trening nešto manje jer je naporniji teren. Sada sam u juniorskoj kategoriji, i cilj mi je i u njoj biti u samom vrhu, među najboljima – kaže Ivan Okmažić

– Rad, znoj, marljivost, upornost, snaga volje, ustrajnost, ostvareni rezultati … uvijek se isplate i kad-tad budu primijećeni, čestitka je Biciklističkog kluba Makarska upućena svom članu 16-godišnjem Ivanu Okmažiću, a nakon što ih je Hrvatski biciklistički savez izvijestio da imaju dobitnika stipendije Zaklade Marin Čilić.

Ivan je u biciklistički svijet zakoračio kao šestogodišnji dječak, a utrke vozi od četvrtog razreda osnovne škole. Iza njega su brojna priznanja i najbolji je biciklistički kadet u Hrvatskoj za prošlu godinu, s 2021. postao je junior, sve uz veliku podršku svoje velike biciklističke obitelji.

– Puno mi znači stipendija od 10 tisuća kuna za deset mjeseci. Biciklizam je naporan, ali i skup sport. Rezervni dijelovi, gume i sve što treba, puno koštaju, a to su i putovanja. Novac će dobro doći. Hvala Zakladi Marin Čilić što je prepoznala moje zalaganje i ljubav prema biciklizmu – skromno će Ivan Okmažić.

Prošlu godinu okrunio je osvajanjem nacionalnog prvenstva u MTB-u, a prvak je bio i na 27. izdanju međunarodne MTB utrke XCO Samobor, koja je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije. Kao član hrvatske biciklističke reprezentacije, početkom rujna se natjecao na najjačoj cestovnoj etapnoj utrci u Europi za kadete u Češkoj ‘Utrka mira’, izborivši 36. mjesto među 138 kadeta Europe.

Prethodni članak
Sljedeći članakPobjedom do 7.mjesta ?

NAJČITANIJE OBJAVE