NaslovnicaZlatno desetljeće vaterpolaZLATNO DESETLJEĆE hrvatskog vaterpola 2007. – 2017.

ZLATNO DESETLJEĆE hrvatskog vaterpola 2007. – 2017.

Čast nam je kao sportskom portalu da možemo službeno predstaviti povijest Hrvatskog vaterpola – pogotovo nakon POVIJESNOG uspjeha Ženske reprezentacije U15 – koje su odradile pripreme u Makarskoj, osvojile turnir i  završile kao ŠESTOPLASIRANA reprezentacija na svijetu ! 

Putovanja s dušom ; 

U sportu je najljepše – baviti se njime. Igrati, veslati, trčati, plivati, skakati… Silna je ljepota i sreća pratiti sport. Kao navijač, novinar, dužnosnik, sponzor. A biti kroničar vaterpola ili, određenije, hrvatskog vaterpola, više je od sreće, više od ljepote. To je povlastica!

U ljudskoj je naravi željeti biti u blizini onih koji su pri ili na samom vrhu, ljudima koji su popularni, poznati i uspješni, pa se tako i onaj tko im je blizu u duhu osjeća ravan njima. Nije ovdje riječ o tome. Biti kroničarom događaja vezanih uz bazen i vodeni sport s loptom te ljudi koji su u njemu postizali zavidne rezultate, i to od osamostaljenja naše države, posebno u posljednjih deset godina, koje su i predmet ove knjige, značilo je proživjeti cijeli jedan život, prijeći dug put. Put na kojem niste uvijek i niste nužno prvi, najbolji i najljepši. Bilo je padova, uspona do prvog mjesta, pa
spuštanja na sedmo. Trenutaka ushita i teških razočaranja. Oči bi znale zasuziti u trenutcima tuge, ali i radosti. To je život. U kojem se izmjenjuju ciklusi oprečnih osjećaja. Putovanje koje nije pravocrtno, ni uvijek po glatkoj plohi, ali je baš zato zanimljivo i uzbudljivo. Iznimno je važno na tom putu imati suputnika s kojim vam nikada neće biti dosadno, na kojeg ćete se moći osloniti, našaliti se s njim, od njega puno toga naučiti.

I koji će danas pomoći vama, a sutra vi njemu. Takvo putovanje postoji, a još bitnije, postoje i takvi suputnici. Zapravo, puno njih. To su hrvatski vaterpolisti. Igrači, treneri, tajnici, liječnici, predsjednici, svi su oni dio velike/male obitelji koju zovem – hrvatski vaterpolo. Stranice koje slijede priča su o takvom putovanju. Priča o deset godina bogatih događajima koji su ispunili dušu. Da, i medaljama, ali one se nakon osvajanja spremaju u vitrine. Duša ostaje s nama, u nama, vječno.

Ovo je priča o tim suputnicima, o hrvatskom vaterpolu, vaterpolistima. Ovo je njihova priča, zapisana mojim perom.

Dean Bauer
autor

NAJČITANIJE OBJAVE