NaslovnicaPovijest Makarskog sportaOsvajači Kupa Hrvatske 1988

Osvajači Kupa Hrvatske 1988

Poglavlje 23. Boćari

Stoje O.Miočević i Duško Divić, a čuće J. Miočević, V. Miočević i S. Miočević

B.K. „Hoteli Makarska“, osnovan je 1982. godine. Inicijator osnivanja bio je Ozren Miočević, koji je u to vrijeme bio aktivan član B.K. „Nade“ i B.K. ZAP-a iz Splita članice prve i druge boćarske lige. S obzirom da su gotovo svi inicijatori i natjecatelji kluba bili zaposlenici Hotela Makarska, na osnivačkoj Skupštini prihvaćeno je da klub nosi naziv Hoteli Makarska koji je i danas glavni sponzor.

Prvi predsjednik kluba bio je Ozren Miočević, koji je do danas dugi niz godina aktivni igrač i trener momčadi. U prvo predsjedništvo kluba birani su pored Ozrena Miočevića, Stipe Parađik, Duško Divić, Mario Gašpar, Vedran Nemčić i Vjeko Miočević. Funkciju predsjednika Kluba obnašali su još Mario Gašpar, Vedran Nemčić i Jurica Dobrinić. Iste godine pristupilo se izgradnji dva otvorena bućališta na Gradskom sportskom centru Makarska uz svesrdnu pomoć tadašnjeg direktora centra Slavka Premerua koji je i podržao osnivanje kluba.

Klub se počeo natjecati u općinskoj ligi da bi sljedećih godina postizao značajne rezultate prelazeći u viši stupanj natjecanja, te je nakon pet godina, odnosno 1987. godine plasiran u prvu boćarsku ligu. U ovom stupnju natjecanja klub ostaje 4 sezone. Godine 1991. na Gradskom sportskom centru izgrađena su dva otvorena boćarska terena i izvršena elektrifikacija. Kasnije, tj. 2005. godine podloga terena je asfaltirana. Jedan od najvećih uspjeha kluba je osvajanje kupa Hrvatske u Metkoviću 1988. godine. Iste godine nakon republičkih razigravanja u finalu kupa klub je izgubio od Slovenije na završnom natjecanju u Rijeci. U klubu je do danas aktivno igralo preko pedeset registriranih igrača. Kao boćari i dugogodišnji igrači posebno su se isticali Stanko Miočević, Vjeko Miočević, Jure Miočević, Ante Radalj, Vicko Jović, Nedjeljko Miočević, Dragan Tolj, Nedjeljko Prgomet i Ante Jurčević.

Najveći pojedinačni boćarski uspjeh postigao je Ozren Miočević koji je bio 4 puta prvak Dalmacije u pojedinačnim disciplinama i 6 puta bio plasiran među 12 najboljih boćara na prvenstvu države. Za doprinos u razvoju boćarskog sporta i ukupnog sporta u gradu Makarska, Ozren Miočević je 1999. godine dobio nagradu za životno djelo u sportu.

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE