NaslovnicaRukometĆakula sa organizatorima turnira

Ćakula sa organizatorima turnira

Međunarodni rukometni turnir Makarska 2016

Nitko se nije nadao da će nakon 19 godina turnir izrasti u nešto poznato svim sportašima na prvi spomen Makarske. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo uvršteni na službeni kalendar EHF-a.

SM: Kako i kada nastaje ovaj međunarodni rukometni turnir?
– Turnir je počeo 1997. godine, veoma skromno sa jedva par ekipa. Igralo se na betonu, jedinom igralištu kojeg smo tad imali. Nitko se nije nadao da će od tog dana do danas, nakon 19 godina turnir izrasti u nešto poznato svim sportašima na prvi spomen Makarske. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo uvršteni na službeni kalendar EHF-a.

SM: Svake godine rastete sa brojem ekipa, da li je jednostavno to organizirati i koji su Vam problemi u realizaciji?
– Problema ima, ali kako se kaže, svake godine smo pametniji za neko novo iskustvo. Propusta sitnih će uvijek biti, ali s obzirom na broj djece koji sudjeluju na turniru, na kraju svega najvažnija je cifra – nula ozljeđene ili bolesne djece. Sigurnost je na prvom mjestu. Najveći problem je zapravo infrastruktura koja nas najviše koči, nemamo dovoljno raspoloživih terena, te smo ove godine dodali i teren broj 8 na igralištu iza Osnovne škole, te naravno voljeli bi da je puno više entuzijasta i volontera koji bi nam pomogli.

SM: Odakle dolaze ekipe ? Postoje li favoriti ?
– Ekipe dolaze iz cijele Europe, usuđujem se reći iz cijelog svijeta, s obzirom da smo imali ekipe iz Taiwana, Alžira. Favorita nema, svaka je utakmica puna iznenađenja, s tim da imena određenih klubova kao što su Krim, Ferencvaroš, Vardar, Budućnost, Hypo, klubovi koji igraju, ili su igrali u Europi odmah aludiraju na neku nadmoć ali rukomet je divan sport jer pobjednik je neizvjesan do samog kraja.

SM: Vaša očekivanja od turnira i sudionika?
– Očekujemo da svi sudionici turnira, kako djeca, treneri, tako i roditelji u pratnji budu zadovoljni svime što im mi kao domaćini osiguravamo, da se u našem gradu osjećaju dobrodošli. Očekujemo puno dobrih utakmica, puno slavlja, pa i poneku suzu, ali takav je sport.

SM: Koliko traje turnir i gdje se sve igraju utakmice?
– Turnir počinje 26.6., utakmicama koje na svih 7 terena počinju sučevim zviždukom u 9 sati ujutro. Imamo teren u dvorani, 4 terena na nogometnom igralištu ispod dvorane, 1 teren na tartanu, te jedan teren za naše najmlađe sudionike rođene 2004./2005. na umjetnoj travi na sportskom centru.

SM: Hoćete li ove godine imati nagrade za naj igrače, strijelce, ekipe ?
– Kao i svake godine osigurali smo pehare i medalje, za pobjednike po skupinama za dječake i djevojčice, kao i pojedinačne pehare za najbolje igrače, vratare i strijelce. Kao i najveći i najsjajniji pehar od svih, Makarsko sunce, kojeg dobija sveukupni pobjednik turnira. Ove godine HRS sponzorira medalje, te im se i ovim putem zahvaljujemo.

SM: Iduću godinu je jubilarni 20 turnir – nekakva senzacija od ekipe ili… ?
– Imamo odlične ideje, velike planove ali neka to zasad ostane tajna 🙂

SM: Poruka za sudionike turnira?
– Poštujte svoje suigrače, poštujte protivnika, rukomet je druženje i na ovom turniru steći ćete prijatelje i uspomene za cijeli život.

SM: Za kraj kratka poruka našim čitateljima?
– Dođite na turnir, podržite naše cure, navijajte, živite rukomet!

NAJČITANIJE OBJAVE