NaslovnicaSPORTski INpuls"Jučer u školi", večeras na HTV-u - Sportski INpuls

“Jučer u školi”, večeras na HTV-u – Sportski INpuls

Večeras u 21 sat na HTV2 bit će prikazan jako dobar dokumentarac o najtrofejnijem paraolimpijcu. Mihovila Španju smo imali priliku ugostiti prošle godine u Makarskim školama povodom Prvog paraolimpijskog dana – gdje je sve sudionike ostavljao bez teksta.

U sklopu projekta organiziran je i drugi po redu, Paraolimpijski dan. Ovaj put je gošća bila para-atletičarka Maja Drobnjaković. Za razliku od Mihovila, Maja se družila preko Zoom aplikacije s učenicima 7.razreda OŠ Stjepana Ivičevića, koji su pokazali veliko zanimanje te pitanjima saznali vrlo zanimljive detalje o životu, treniranju i uspjesima svih naših para atletičara.

U hotelu Biokovo . 27.11. je održana završna konferencija/okrugli stol vezan za projekt SPORTski INplus, odnosno projekt inkluzije djece s teškoćama.

Nositelj projekta je Zajednica sportskih udruga Grada Makarske uz partnere Grad Makarsku, Udrugu Sunce te osnovne škole Stjepana Ivičevića i oca Petra Perice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.384.089,51 kn, a udio financiranja iznosi 100%. Projekt je prijavljen u okviru javnog poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u zajednicu kroz šport“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt uključuje 10 trenera ,a u dvije godine trajanja u različite sportske aktivnosti – od sportskog penjanja, biciklizma, plivanja, atletike do košarke, uključilo se 55 korisnika, koji su stjecati vještine timskog rada, suradnje, razvoja koncentracije i pažnje, podizanja motivacije i kompetencija potrebnih za njihovo osnaživanje.

Kako poručuju iz Sportskog INpulsa – Poštujući sve novonastale mjere u borbi protiv pandemije do 21.12. ostajemo doma i sigurni , a do tada on-line vježbe svojih trenera možete pogledati OVDJE

Foto : FB Sportski INpuls

NAJČITANIJE OBJAVE