NaslovnicaSPORTski INpulsSPORTski INpuls od Dubrovnika, Splita, Zagreba u Makarskoj !

SPORTski INpuls od Dubrovnika, Splita, Zagreba u Makarskoj !

Prvi KAMP za djecu s poteškoćama u razvoju okupio je četrdesetak sudionika iz Makarske, Splita, Dubrovnika i Zagreba

– Ovo je druga godina projekta, a kao njegova voditeljica zahvaljujem volonterima, roditeljima, trenerima, Gradu, Razvojnoj agenciji MARA, djelatnicima GSC Makarska i mnogima drugima koji su cijelo ovo vrijeme bili uz nas – ističe Tanja Visković.

Na makarskom Gradskom sportskom centru je održan Prvi sportski kamp za djecu sa teškoćama u razvoju SPORTski INpuls. Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima uspješno je završen u maloj sportskoj dvorani ali i na otvorenom košarkaškom igralištu.

Na kampu je sudjelovalo 25 korisnika s Makarskog primorja. Polaznici su se natjecali u pet sportskih disciplina (atletici, plivanju, sportskom penjanju, biciklizmu, košarci), a rezultati nisu bili u prvom planu već druženje i razvijanje prijateljstava.

Svoj doprinos KAMPU su dali : volonteri, roditelji, treneri Stjepko Vodanović, Lea Boras, Nenad Židić, Dane Zrna, Verica Tomić, Toni Pašalić, Mario Marinović, Bepo Sicilijani, Branko Glavina i Ela Filipović te Klara Andrijašević kao voditeljica kampa. Svi natjecatelji dobili medalje, a gosti su obišli Park prirode Biokovo.

Zajednica športskih udruga Grada Makarske s predsjednikom Mirom Urlićem bila je nositelj ovog programa uz suorganizaciju Udruge Sunce s Olivijom Prodan Ravlić, zaduženom za projekte Udruge osoba s invaliditetom. Jednodnevni kamp svečano je otvorio gradonačelnik Makarske Jure Brkan, a sudionike je pozdravila Lidija Vukadin Vranješ, ravnateljica JU MARA

– Više volim voziti biciklu, nego hodati, jer prije sam vozila biciklu dok sam bila manja, pa sam pauzirala. Dosta su mi noge ojačale i sada sam motorički puno jača – skromno će korisnica Anja Mlikota koja može biti za primjer svima ostalima kako volja. želja i rad na sebi donose rezultate. Dok Stelja Iljukić prvakinja u penjanju koja pomiče svoje ali i granice svojih trenera, želi da je trening svaki dan.

U nastavku pogledajte VIDEO : SPORTski INpuls iz kojeg se može puno toga naučiti o cijelom SPORTSkom INpulsu ali i KAMPU u režiji Digital Storyteller AB

Sportski pozdrav !

NAJČITANIJE OBJAVE