NaslovnicaTenisGlavne favorite Divić/Radić treba izbjegavat !

Glavne favorite Divić/Radić treba izbjegavat !

U petak od popodnevnih sati održavat će se krema turnira u mješovitim parovima gdje žene naravno imaju glavnu riječ, a domaći momci Divić, Visković i Filipetti uz igrača s najviše naslova ove godine na HUT seriji je Gorana Hummela svakako “nisu poželjni protivnici” u ždrijebu na putu do završnice – kako nam je prenio Andrej Bajić. Koje je još detalje podijelio s nama pročitajte u nastavku :

Andrej Bajić i tenis ?

Tenis sam počeo trenirat s 9 godina te sam ga 3 godine trenirao paralelno s plivanjem da bih se konačno s 12 opredijelio za tenis i nastavio trenirat i aktivno se natjecat. Do 18te godine sam trenirao te se natjecao na HTS-ovim turnirima s vise ili manje uspjeha. Kao krunu juniorske karijere istaknuo bih osvajanje sportskih igara mladih 2009 godine. Nakon juniorskih dana imao sam vise značajnih pauza od tenisa, ali sam ga ponovo otkrio 2020 godine na svom prvom HUT turniru Makarska Cup 2020 kojeg sam osvojio. 

– Očekivanja od turnira ?

Ova godina bit će vruća, a takav će bit i Makarska CUP 2022! Izvrsna konkurencija se očekuje na turniru, Hrvoje je kao i uvijek napravio izvrstan posao te će po tko zna koji put ugostit najjači turnir iz HUT serije. U najmlađoj pojedinačnoj konkurenciji od 20 do 35 godina očekuje se 40 igrača od kojih minimalno 10 pretendiraju za naslov. Ove godine nastupam prvi put i u mješovitim parovima sa odličnom partnericom Monikom Likić iz Baške Vode. Konkurencija je paprena no nadam se odličnom nastupu te ulasku u veliko finale koje je na rasporedu u nedjelju.  

– Visoke temperature, zahtjevni protivnici , kako će biti fizički to izdržati?

Turnir će definitivno biti vrlo fizički zahtjevan, pogotovo prateći prognozu koja je za sad kaže oko 35 stupnjeva u hladu, a do kraja turnira će izdržat samo oni najbolje fizički spremni. Mnogi vrhunski igrači igraju sve 3 kategorije što znači do 15 mečeva u 3 dana!! Prošle godine pobjednik -35 turnira bio je Srdjan Fundup koji ove godine nastupa na futures razini! 

– Konkurencija ?

Konkurencija je fantastična, izdvojit ću samo par imena no svi prijavljeni zaslužuju biti istaknuti. Od domaćih dečki tu su: Nikola Divić, Andjelko Visković te Filipetti Matej. Matej je pritajeni favorit, prošle godine je igrao finale, kad je u formi može svakoga pobijediti. Igrač s najviše naslova ove godine na HUT seriji je Goran Hummel kojeg bih definitivno volio vidjet u drugom dijelu ždrijeba! Također tu je i jako jaka ekipa iz Vinkovaca. Hercegovinu predstavlja Branac (Branimir Mikulić) koji hara po turnirima iz Hercegovina Toura te je njihov najbolje rangiran igrač u kategoriji -35. Za kraj tu je i Amer Agić koji je postao dalmatinski zet te nikome neće biti jednostavno vračat njegove 200kmh servise te ubojiti forehand. Turnir muških parova bit će spektakl jer ima barem 15 vrhunskih parova. Glavne favorite Divić/Radić treba izbjegavat u svakom dijelu ždrijeba, a tu su i Lesina/Brkić koji svakome mogu pomrsit račune. Dalje neću nabrajat, ali bit ću sretan ako ova dva navedena para pronađem u suprotnom dijelu ždrijeba. 

– Singl ili parovi ?  

Singl mi je draži za igrat, nadmećeš se direktno s jednim suparnikom u igri ali i na mentalnoj razini. Znalci tenis igre znaju da se tenis igra nogama te glavom. Parove volim odigrat iz gušta, pogotovo radi zabave poslije istih.

– Poruka za čitatelje i sudionike turnira ? 

Za kraj volio bih pozvat sve ljubitelje tenisa i dobre zabave da dođu na terene tenis centra Makarska i podrže domaće ali i goste u ovom rekreativnom teniskom spektaklu! U petak od popodnevnih sati održavat će se krema turnira u mješovitim parovima gdje žene naravno imaju glavnu riječ. U subotu startaju pojedinačne konkurencije te se predvečer nastavlja turnir u ženskim i muškim parovima. Nedjelja je rezervirana za tenisko triježnjenje od četvrtfinala na dalje uz polufinalne i finalne mečeve pod kamerama i velikom podrškom s tribina i kafića!  

NAJČITANIJE OBJAVE