NaslovnicaTenisMakarska Cup 2022 - HUT tour serija 1500 - okupila 200 natjecatelja!

Makarska Cup 2022 – HUT tour serija 1500 – okupila 200 natjecatelja!

Zamolili smo direktora turnira Hrvoja Milinovića da nam ukratko predstavi ovogodišnji HUT Makarska Cup 2022 gdje će nastupiti preko 200 natjecatelja, uz neka zvučna imena Hrvatskog nogometa koje danas možemo vidjeti u ulogama voditelja na televiziji :

Makarska Cup 2022 – HUT tour serija 1500 i ove godine pomiče granice. Kako je uopće i kada “pala ideja” za ovaj turnir? 

Ideja se rodila prije 10-tak godina gdje je skupina entuzijasta iz cijele Hrvatske  “napravila” projekt HUT-a, Hrvatske Unije tenisača. Počelo se sa par turnira u Hrvatskoj da bi danas dosegao broj preko 80. Jedan u nizu je i Makarska CUP tour serija 1500, koji je u mojoj organizaciji zadnjih 6 godina (2 godine je bio u rukama nekog drugog).

Na molbu godspodina Rafaele Mikulića iz Gruda i tajnika Srećka Dupora, prihvatio sam izazov i evo i danas turnir egzistira.

– Od prvog do danas koliko je igrača i iz kojih sve gradova prošlo “kroz” Makarske Cup ? 

Od prvog turnira do danas je prošlo sigurno 500-tinjak raznih igračica i igrača. Uglavnom se većina vraća (po mojoj procijeni preko 75%) svake godine, a sudionici dolaze iz cijele Hrvatske, od Rijeke, preko Zagreba, Osijeka, Vinkovaca, Vukovara do Zadra, Splita, Šibenika, Dubrovnika…….itd. Veliki broj sudionika je iz Bosne i Hercegovine, a u prijašnjim godinama imali smo i goste iz Crne Gore, Češke, Norveške, Danske, Češke itd.

– Možete li nam u par rečenica približit ovogodišnji turniri – pravila, natjecanje i sl. ? 

Ovogodišnji turnir je specifičan jer je posvećen nedavno rano preminulom dragom prijatelju NEDILJKO METER-CIA. 

Turnir će se održati od 22.07.2022-24.07.2022 na tenis terenima Tenis centra Makarska. Očekivani broj sudionika je oko 200, od čega preko 50 dama.

Igra se u 13 dobnih kategorija single i parovi te apsolutna kategorija mix parova gdje dame biraju naravno (pogrešne tipove) …..

U petak u poslijepodnevnim satima do dugo u noć će se odigravati turnir u mixu a od subote ujutro kreću singlovi te popodne parovi. Nedjelja je rezervirana za polufinalne i finalne susrete uz livestreem sa centralnog terena.

– Vaša očekivanja ? 

Moja očekivanja su uvijek ista, Da dovedem što više dobrih ljudi u Makarsku i da se dobro zabavimo.

– Poruka čitateljima ? 

Dođite i vidite da se uz vrlo malo financijskih sredstava može napraviti dobra i korisna manifestacija, a naravno da ne zaboravimo i sam tenis gdje možete vidjeti mnogo dobrih mečeva. Ove godine nam dolazi i naš proslavljeni reprezentativac Robert Jarni koji je nakon dugo godina opet s nama.

NAJČITANIJE OBJAVE