NaslovnicaTenisWTA Makarska Open i Sveučilište u Splitu potpisali ugovor o suradnji

WTA Makarska Open i Sveučilište u Splitu potpisali ugovor o suradnji

Tim WTA turnira ove godine dobit će pojačanje. Priključit će mu se studenti Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj koji će tako stjecati iskustvo u sklopu stručne prakse

Split, 1. ožujka 2023. – Ulaganje u edukaciju i sport iznimno je važno, a da jedno bez drugog ne ide, potvrđeno je potpisivanjem Ugovora o suradnji između turnira WTA Makarska Open i Sveučilišta u Splitu kojim se studentima Hotelijerstva i gastronomije otvara mogućnost obavljanja stručne prakse na ovom prestižnom sportskom događanju.

Ugovor su u Rektoratu Sveučilišta potpisali prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Ivan Pavić, voditelj studija Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj i Feliks Lukas, direktor turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar.

Podsjetimo, Sveučilište u Splitu 2019. otvorilo je studij Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj i tako se nakon četvrt stoljeća visoko obrazovanje vratilo u ovaj grad pod Biokovom, a nedavno je otvorena i novouređena zgrada za potrebe izvođenja studija.

Potpisnici ugovora su direktor WTA turnira Makarska Open Feliks Lukas, rektor Splitskog sveucilista Dragan Ljutic i voditelj Studija hoteljerstva i turizma u Makarskoj Ivan Pavic. Na fotografiji: Feliks Lukas, Ivan Pavic i Dragan Ljutic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

„Ove akademske godine na studij se upisala četvrta generacija studenata preddiplomskog sveučilišnog studija i prva generacija diplomskog sveučilišnog studija Hotelijerstvo i gastronomija, ukupno oko stotinu studenata. Oni će stručnu praksu, kao obvezni predmet na svim godinama studija, moći obavljati na prestižnom turniru koji svake godine ugosti više od četrdesetak tenisačica iz čitavog svijeta“, istaknuo je nakon potpisivanja ugovora prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu.

Inače studij u Makarskoj pokrenut je s ciljem nadoknađivanja deficita stručnog kadra kao jednog od najvećih problema hrvatskog turizma. Stoga je, kako ističe voditelj studija prof. dr. sc. Ivan Pavić, obrazovanje mladih u ovom segmentu od iznimne važnosti za daljnji razvoj turizma kao ključne grane hrvatskog gospodarstva. Suradnja poput ove s međunarodnim turnirom WTA Makarska Open, važna je karika u stručnom razvoju studenata i njihovu osposobljavanju za različita zanimanja i uloge u toj djelatnosti.


Feliks Lukas, direktor turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar koji će se i ove godine održavati u prvom tjednu lipnja, istaknuo je kako ga iznimno veseli što je akademska zajednica prepoznala važnost turnira i korist koju ova manifestacija može imati za studente studija Hotelijerstvo i gastronomija u Makarskoj.


„U organizacijskom smislu riječ je o vrlo zahtjevnom projektu koji je sjajna platforma za edukaciju budućih menadžera u hotelijerstvu i gastronomiji. U sportskom event menadžmentu iznimno je važno prevenirati probleme i rizike svesti na minimum, oformiti stručan tim koji je u stanju odgovoriti na sve izazove i zahtjeve, povezati sve segmente, ugostiti sportske timove, ispuniti njihova očekivanja, ponuditi im dodanu vrijednost kako bi se željeli vratiti iduće godine i u konačnici plasirati u svijet pozitivnu priču o destinaciji. Stoga vjerujem kako će studenti u razdoblju obavljanja stručne prakse mnogo toga naučiti, a s druge strane, primjenom znanja koja su stekli na studiju, turniru dati novu energiju“, zaključio je Lukas.

NAJČITANIJE OBJAVE