NaslovnicaVaterpoloČović i Kobeščak o novoj vaterpolo sezoni uz rezultate Prvog i najavu...

Čović i Kobeščak o novoj vaterpolo sezoni uz rezultate Prvog i najavu drugog kola !

Milovan Ćović – Galeb Makarska rivijera.

Bio bi zadovoljan kada bismo mogli ponoviti prošli uspjeh, kada smo završili ukupno na 7. mjestu, mada smatram da je to u ovakvoj situaciji nerealno očekivati. Zato jer smo i kvalitetom i kvantitetom lošiji nego lani. Otišlo nam je pet igrača, a došao je jedan kako se veli ‘pravi’, to je iskusni Srđan Antonijević. Doveli smo dvojicu mladića iz Jadrana na dvojnu registraciju, Peruzovića i Vodopiveca. Dalje, bili smo hendikepirani s uvjetima za rad jer nam je bazen u Makarskoj bio zatvoren od ožujka. U naš smo bazen mi skočili tek 14. rujna. Dakle, trenirali smo samo tri tjedna u našem bazenu, u Makarskoj. Uz to, jedan dio momčadi nam je u Splitu. Našli smo se zapravo tek nekoliko puta da bi zajednički nešto odradili, kada o treninzima govorimo. Mislim da smo kvalitetniji od Zadra, a ‘potući’ ćemo se i s Medveščakom, KPK i POŠK-om. Ostali su ipak rang ispred nas. Zato nam je primarno ove sezone dati šansu mladim igračima, prvenstveno tu mislim na malog Josipa Ledića koji je bio najbolji strijelac juniorskog Kupa Hrvatske. Uz njega, imamo još jednog do dvojice juniora koji bi mogli dobiti šansu.

Vjekoslav Kobešćak – Jug Adriatic osiguranje:

Plan je generalno izboriti Europu, Final 8 Lige prvaka i probati doći do nekog finala, plus napredak mladih igrača. Prva želja ove sezone je odigrati sve ono što želimo, a to znači da ćemo svi u ovakvoj sezoni, godini trebati biti odgovorni, pametni, jaki. Vrlo izazovna je godina ispred nas. Što se ciljeva tiče, dokle god je toliki broj reprezentativaca u našem klubu, jasno da je želja osvajanje trofeja. Prošlu smo sezonu završili u fantastičnom izdanju prvenstva, ali ipak smo izgubili dva trofeja, Kup i Regionalnu ligu. Istina, osvojili smo najvažniji, to nam je u glavi, ali to je prošlost. Konkurencija neće biti slabija nego prošle sezone. Mladost je možda i jača, a Jadran s kojim smo trenirali ne izgleda ništa slabije, neovisno što su izgubili dosta igrača. Primorje i Solaris će biti vrlo zanimljivi, po meni i neugodni suparnici.

Mornar BS – Galeb MR 16:8 (4:2, 4:2, 5:3, 3:1)

Osim u realizaciji igrača više koja je za oba sastava statistički podjednaka, u svim ostalim brojčanim pokazateljima je Mornar BS bio bolji od Makarana. Poravnanje od 4:4 sredinom druge četvrtine je bio pokazatelj da se može, no treba još plivanja i treninga odraditi.

Rezultati 1.kola : Primorje EB 18:8 POŠK , Jadran ST 28:5 Zadar 1952, Solaris 14:7 Medveščak, HAVK Mladost 21:7 KPK, Mornar 16:8 Galeb MR.

RASPORED 2.kola :

2. KOLO, subota 10. 10. 2020.

Mornar – Solaris

Galeb MR – Jadran ST

OVK POŠK – HAVK Mladost

Medveščak – Jug Adriatic osiguranje

Zadar 1952 – KPK

Slobodan: Primorje EB

Foto : HVS

NAJČITANIJE OBJAVE