NaslovnicaVaterpoloGaleb prvenstvo zaključio pobjedom za 9.mjesto

Galeb prvenstvo zaključio pobjedom za 9.mjesto

Može se! Galeb je pobjedom izborio 9 mjesto i sav trud se na kraju isplatio.

U ovom spartanskom sportu gdje su sati, dani treninga i plivanja jedan od presudnih faktora, Galeb je “sebi dokazao da može”. Kvaliteta pojedinaca je bila na jednakoj razini kao i kod boljih momčadi, ali spartanski treninzi i način života je nešto sasvim drugo što svakako nedostaje “Makarskim Bijelima”. Ukoliko to podignu na jednu novu razinu, slijedeća sezona će SIGURNO biti bogatija za mnoštvo bodova i pobjeda.

 Vaterpolisti Galeb MR iz Makarske zauzeli su 9. mjesto u ovosezonskom Prvenstvu Hrvatske. U drugom susretu za 9. mjesto, Makarani su slavili u Zagrebu protiv Medveščaka 7:6 (3:1, 1:1, 1:2, 2:2). U prvoj je utakmici u Makarskoj prije tjedan dana bilo 11:11. Ovo je donekle i malo iznenađenje budući da cijele sezone u RVL A2 ligi, za koju su se i računali rezultati odnosno plasman hrvatskih klubova u našem državnom prvenstvu, Galeb MR je u 15 utakmica imala čak 14 poraza i samo jednu pobjedu (protiv Zadra 1952). U Zagrebu, na bazenu Svetice, gosti su presudnu prednost, ispostavit će se kasnije, stekli u prvoj četvrtini koju su dobili 3:1. Gosti su vodili cijelim tijekom susreta, sve do 3 minute prije kraja kada je Medveščak preko Nikole Miljka izjednačio na 6:6, da bi gol za pobjedu 46 sekundi prije kraja dao Makaranin Mihovil Marinović. 

Medveščak – Galeb Mr 6:7 (1 : 3, 1 : 1, 2 : 1, 2 : 2)  

Suci: Andrej Franulović , Matej Blažić Delegat: Albert Brala Medveščak:Duje Jelovina, Bruno Pavlinić, Filip Regović, Nikola Miljak(2), Toni Šimić(1), Marko Buconić(3), Marko Pavlinić, Borna Sirovec, Franko Geratović, Mihovil Lakoš, Jakov Škiljić, Marin Jukić, Silvio Alberto Poropat, Trener:Ivan Rukavina Galeb Mr :Toni Jarak, Luka Kaleb(1), Marino Jakić, Ante Kuzmanić(2), Petar Pejić, Ivon Sumić, Mihovil Marinović(1), Ivan Rašić(1), Josip Šarić(2), Jerko Glibo, Jure Topić, Gojko  Kapović, Trener:Milovan Čović

Foto: HVS

NAJČITANIJE OBJAVE