NaslovnicaVaterpoloNajviše volim branit peterce !

Najviše volim branit peterce !

Jure Topić – Beg ; skromno, samozatajno, iskreno o škakljivim pitanjima, na neka je čak bilo “nemoguće odgovorit”, no jako se potrudio 🙂

… Iako sam bio nervozan prije utakmice sa Zadrom znao sam da ću imati veliku pomoć od mojih suigrača a i da Zadar igra u mladom skoro pa juniorskom sastavu pa mi je bilo puno lakše. Znao sam da će mi obrana olakšati posao pa nisam osjećao toliku tremu …

 • Za one koji ne znaju, tko je Jure Topić – nekoliko rečenica o sebi ?

Rođen sam 12.5.2003.godine. Pohađam 3.razred jezične gimnazije. U slobodno vrijeme idem u glazbenu školu i naravno treniram vaterpolo. 

 • Zašto vaterpolo a ne recimo košarka ili pikado ?

Vaterpolo sam počeo trenirat prije 6 godina. Prije vaterpola sam trenirao tenis, plivanje, karate i nogomet. Vaterpolo mi se svidio jer mi je društvo na vaterpolu super i atmosfera je odlična.

 • Reci nam kako je bilo pripremati se, trenirati i igrati utakmice sada u ovo NE – vrijeme da više ne spominjemo ovaj virus ?   

Treninzi se(bar meni) nisu nešto pretjerano promjenili, ali procedura oko utakmica i sva strka sa samoizolacijom malo smeta i nadam se da će ovo vrijeme koronavirusa što prije proći i da ćemo se vratiti u normalno stanje i u sportu i u društvu općenito.

 • Nije baš jednostavno niti lagano igrati vaterpolo, još k tome u seniorima. Reci nam je l zaista tako teško i što bi posebno izdvojio kada je priprema za taj napor potrebna ?
  Vaterpolo je zahtjevan sport jer  zahtijeva rad svih mišića. Smatram da je potrebno trenirati redovito kako bi se stekla kondicija jer se na utakmicama dosta pliva. Na svu sreću ja sam vratar pa ne osjetim sve čari toga napora.
 • Do sada si branio dosta utakmica u mlađim kategorijama – ima li razlike između seniorskih i juniorskih utakmica kada je branjenje u pitaju ?
  Veći je pritisak u seniorskim utakmicama jer ne želiš bit odgovoran za poraz kad igraš sa igračima koji su stariji od tebe. Razlika između seniora i juniora je i u tome što u seniorima igrači od tebe nemaju prevelika očekivanja pa ti na taj način i skinu određenu količinu odgovornosti “s leđa”.
 • Obično , kada igrač ili golman dobije šansu zaigrati u seniorima i to još od prve minute – “smrznu se”. Kakav je osjećaj bio kod tebe i to u “možda najvažnijoj utakmici za Galeb”? 

Iako sam bio nervozan prije utakmice sa Zadrom znao sam da ću imati veliku pomoć od mojih suigrača a i da Zadar igra u mladom skoro pa juniorskom sastavu pa mi je bilo puno lakše. Znao sam da će mi obrana olakšati posao pa nisamo osjećao toliku tremu. 

 • Zaista je rijetkost da vaterpolski golman ima 26 obrana po utakmici. Često rukometni vratari sa toliko obrana odnesu epitete najboljeg na utakmici ili naslov prvaka – iscrpljeni ali ponosni. Kako je to bilo fizički izdržati do kraja? Obzirom da se obrana brzo kreće, napadi protivnika još brže, a da si u – bazenu ! 

U ovakvim utakmica se ne razmišlja previše o umoru jer si fokusiran na utakmicu i na to da sve dobro prođe. Nakon utakmice sam osjećao olakšanje i zadovoljstvo jer smo pobijedili i jer sam dobro odradio svoj dio posla.

 • Za veliki rezultat bitna je – klapa. Pa koga bi izdvoji kao “svoje društvo” – kakvi su “galebaši” kada je družene van bazena u pitanju ? 

Najbliži sam sa suigračima koji su mi generacijski bliski(juniorima),ali sa svima igračima sam u odličnom odnosu i atmosfera je pozitivna.

Ženski vaterpolo turniri reprezentacija U15 – Turska, Slovačka, Katalonija i Hrvatska
 • Pravo, društvene znanosti ili vaterpolo ? Ili možda oboje ako se dobro organizira vrijeme – kakvi su planovi za dalje ? 

Trenutno pokušavam sve uskladiti(škola, vaterpolo, glazba),ali primarni mi je cilj ipak škola i upisati željeni fakultet.

 • Čulo se ovih dana – “Spavaš li mirno Mario Podruže?”. Sada je trener na mukama tko je prvi a tko drugi vratar. No, kakav je Vaš odnos obzirom da “igrate na istoj poziciji” 😉 

Odnos sa Marion je izvrstan. Opušten je,uvijek je spreman na zezanciju i s njim imam prijateljski odnos.

 • Što Jure najviše voli a što baš i ne u vaterpolu ? 

Najviše volim branit peterce a najmanje plivat.

 • Što bi poručio pionirima, kadetima i svojim juniorima u VK Galebu, obzirom na iskustvo koje si počeo sada stvarati ? 

Poručio bih im da nastave trenirat i da se trude te da iskoriste svaku šansu koja im se nudi.

I za kraj par osobnih brzopoteznih pitanja   : 

 • Torta ili kolači ?  Kolači
 • Pizza ili topli ? Topli
 • Vićan – Pavić  –  Bijać ? Pavić
 • Kava ili cedevita ? Cedevita
 • Čevapi ili kotleti ? Kotleti
 • Predjelo salata ili povrće na žaru ? Ne jedem povrće
 • Kuzmanić ili Rašić ? Ne smijem na ovo pitanje odgovorit hahaha

20. Bazen ili more ? More

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NAJČITANIJE OBJAVE