NaslovnicaVaterpoloSvako takmičenje doprinosi sportskom napredovanju

Svako takmičenje doprinosi sportskom napredovanju

Lidija Vlahović, PVK Jadran Carine – Herceg Novi o razlozima dolaska na turnir te koliko je zaista važno biti dio ovako velikih i jakih turnira, kada je u pitanju razvoj mladih igrača

S kojom ekipom, kojim uzrastom dolazite ?

Na takmičenje dolazimo sa našom mladom ekipom vaterpolista Jadrana Carine, igrači 2006. godište i mlađi.

Zašto ste se baš odlučili za ovaj turnir?

Za ovaj turnir smo se odlučili jer smatramo da svako takmičenje doprinosi sportskom napredovanju i sazrijevanju naših mladih igrača. Takođe, svako takmičenje motiviše našu djecu da se još više posvete treninzima, kao i da daju svoj maksimum u cilju postizanja što boljih rezultata. Smatramo da je takmičarski kontinuitet, bez velikih pauza, vrlo bitan za mlade igrače jer vjerujemo da će mnogi od njih stasati u kvalitetne vaterpoliste i ozbiljne konkurente kasnije.

Vaša očekivanja od samog turnira i vaših igrača ?
Od turnira očekujemo fer i sportsku igru koja će mladim vaterpolistima biti još jedno iskustvo više od značaja. Očekujemo da tokom turnira vaterpolisti svih ekipa učesnica razmijene međusobna sportska znanja i vještine. Od naših mladih vaterpolista očekujemo korektnu fer sportsku igru, kojom i sami težimo kroz trenažne aktivnosti. Takođe, očekujemo da naša ekipa ispuni zadatak koji će trener postaviti: svaki pojedinac da da svoj maksimum tokom igre, kako bi ekipno bili na visokom nivou igre. Očekujemo da će naši vaterpolisti postići zadovoljavajuće rezultate i tokom igre podržavati jedan drugog, uvidjeti ono šta može biti bolje

Planovi u Vašoj ligi ?
Planovi u našoj ligi za naše mlade igrače su, prije svega, priprema kroz kvalitetne treninge i prijateljske utakmice za domaće Prvenstvo i Kup u čijim takmičenjima već duži period imamo apsolutnu dominaciju.

Poruka čitateljima ?
Poručujemo čitaocima da tokom trajanja turnira budu medijski informisani o toku i rezultatima takmičenja čitajući Vaš sajt, kao i da podrže mlade vaterpolo ekipe. Smatramo da je medijska podrška vrlo bitna za promociju vaterpola, pogotovo mlađih selekcija, te da se plasiranjem medijskog sadržaja o vaterpolu na korektan novinarski način znatno utiče na dostupnost i razmjenu informacija.

 Srdačan sportski pozdrav!

NAJČITANIJE OBJAVE