NaslovnicaVaterpoloRazgovor sa organizatorima turnira - Mladi Galeb

Razgovor sa organizatorima turnira – Mladi Galeb

Organizatori vaterpolo turnira - 16. Međunarodni vaterpolo  turnir Mladi Galeb 2016Foto: Facebook stranica Galeb MR

Alen Krnić i Goran Obradović, glavni “krivci” za ovogodišnji “Mladi Galeb”, ukratko su nam otkrili što se sprema na ovogodišnjem međunarodnom vaterpolskom turniru.

SM: Mladi Galeb 2017.g.! Što nam ove godine spremate?
– Veselimo se novom turniru. Pripreme su u završnoj fazi. Očekujemo da ovogodišnji turnir nadmaši vrlo uspješne prošle turnire, a sve su naznake da hoće. Dolaze nam neki novi sudionici, a interes za turnir je stvarno velik.

SM: Prošle godine je bila “Liga prvaka” u Makarskom bazenu. Koliko će ekipa nastupati i iz koji zemalja stižu?
– Mi se trudimo da svake godine turnir bude što kvalitetniji. Turnir je prepoznat i sudjelovanje na našem turniru predstavlja stvar prestiža što najbolje potvrđuje to da su tu najbolje ekipe u Europi. Zbog velikog interesa ekipa ovaj put smo turnir planirali proširiti sa 12 ekipa na 14, međutim nismo sigurni da li će nam to biti izvedivo s obzirom da imamo samo jedan bazen na kojem se igraju sve utakmice. Tu su ekipe iz sedam zemalja, osim Hrvatske tu su predstavnici Crne Gore, Mađarske, Srbije, Španjolske, Slovenije i Slovačke. Redom to su sve dobro poznata imena i ti klubovi su same perjanice svjetskog vaterpola. Iz Hrvatske to su Jug CO (Dubrovnik), KPK (Korčula), Mornar BS (Split), Primorje EB (Rijeka) i naš Galeb. Iz Crne Gore dolazi Primorac iz Kotora, iz Mađarske dolazi UVSE iz Budimpešte, iz Srbije Partizan RB iz Beograda, iz Španjolske dolazi Barcelona, iz Slovenije Triglav iz Kranja, te iz Slovačke dolaze ekipe Novaky i Nereus iz Žiline, u svakom slučaju respektabilno društvo.

SM: Po Vama tko bi mogao osvojiti ovaj 17. u nizu turnir?
– U krugu glavnih favorita trebali bi biti dječaci iz Primorca iz Kotora, prvak Hrvatske KPK i Jug, UVSE, Partizan i Barcelona. Iznenađenja su svakako moguća.

SM: Koji sustav natjecanja će biti ove godine?
– Sustav natjecanja će biti identičan kao prošlih godina, sa eventualnim dodavanjem još dvije ekipe, a to znači nešto više utakmica. Četiri grupe u poludirigiranom ždrijebu, a onda poslije gornji dio ekipa u grupama ide u razigravanje za vrh, a drugi dio u donji dio. Da ne dužimo, bilten sa točnom satnicom i sistemom natjecanja bit će uskoro javno dostupan.

SM: Dolazi li neko zvučno vaterpolo ime u Makarsku?
– Puno zvučnih i poznatih imena iz vaterpola su uključena u rad ovih klubova, a tko će doći sa ekipama još uvijek ne znamo. Ali ne treba se iznenaditi ako na tribinama našeg bazena i u šetnji po gradu, u toku turnira vidite najveća imena svjetskog vaterpola.

SM: S obzirom na uspjeh hrvatskih vaterpolo klubova, posebice VK Jug i reprezentacije, zašto je, po Vama, ovaj sport tako malo medijski popraćen kao kolektivni sport?
– Ova i prošla godina bile su sjajne za hrvatski vaterpolo, prošla radi VK Juga i njegovog uspjeha i osvajanja Lige prvaka, Regionalne vaterpolo lige, Hrvatske vaterpolo lige i Hrvatskog vaterpolo kupa, a ove godine ponavljanja svih trofeja osim Lige prvaka (drugo mjesto), te posebno radi uspjeha hrvatske reprezentacije i osvajanja svjetskog prvenstva. Naš reprezentativac Ivan Buljubašić je bio sigurno glavna zvijezda ovoga ljeta u gradu. Stupili smo u kontakt i sa njegovim sadašnjim klubom CSA Steauom iz Bukurešta, ali oni nažalost nisu mogli uskladiti avionske letove za Hrvatsku pa će vjerojatno sudjelovati iduće godine na našem turniru. Sve nas to jako veseli. Što se tiče popraćenosti vaterpolo sporta, mislim da je dosta dobro popraćen medijski u odnosu na neka prošla vremena. Iskorak u tom smjeru su TV prijenosi najzanimljivijih utakmica Regionalne vaterpolo lige i Lige prvaka na na Arena sportu. Ipak, u usporedbi sa nogometom svi drugi sportovi su slabije popraćeni, a to je danas realnost i odatle takva percepcija.

SM: Što bi kao organizator poručili čitateljima, a što ekipama?
– Ovim putem bi pozvao sve zainteresirane da dođu na naš bazen i pogledaju što nudi europski vaterpolo u ovoj kategoriji, da vide što može naš Galeb u borbi sa najboljima. Nadamo se da će turnir privući pažnju i puno djece i njihovih roditelja sa Makarske rivijere kao i do sada, da se bave ovim prekrasnim sportom i učlane u VK Galeb gdje će se djeca razvijati pod stručnim vođenjem naših trenera u jednoj zdravoj sredini, takmičiti se sa vršnjacima, puno putovati i upoznati puno vršnjaka iz čitavog svijeta te tako postati zadovoljni i kvalitetni ljudi koji će itekako koristiti našem društvu općenito. Ekipama sudionicima turnira želimo da provedu nezaboravne trenutke u našem gradu i da ostvare željene rezultate u fer i korektnoj borbi, da se vesele pobjedama i da ne tuguju puno u slučaju poraza, jer tek su na početku svoga sportskog razvoja .

NAJČITANIJE OBJAVE