NaslovnicaVaterpoloAnte se vratio, a "prvi Zadar - pao" !

Ante se vratio, a “prvi Zadar – pao” !

VELIKA POBJEDA VK Galeba MR i povratak Ante Kuzmanića !

Rezultati :

A2 regionalna vaterpolo liga – VK GALEB MR- VK ZADAR 9:7 (1:1,3:3,3:1,2:2)

Zaslužena ali i vrlo teška pobjeda Makarskih vaterpolista u srazu sa Zadrom! Sada je na redu da i kadeti Zmaja pobjeda NK Zadar u 1/4 finalu Hrvatskog Kupa pa da bude dvostruko veliko slavlje !
Galeb je domaću utakmicu protiv Zadra morao igrati u Splitu zbog problema na bazenu u Makarskoj koje je donijela orkanska bura.Zadar je u ovoj utakmici bio favorit ,ako se pogleda tablica ,a posebno nakon velike pobjede u prošlom kolu protiv odličnog Valjeva usred Srbije ,no to nisu danas uspjeli dokazati u bazenu u Splitu.

Od samog početka Galeb se nametnuo i stalno je bio za zaveslaj ispred Zadra.Do poluvremena rezultat je bio izjednačen 4;4 (Kapović,Šarić i Kaleb 2) dok su za Zadar precizni bili (Lipej,Škaro,Jovančević i Lovrić) . U trećoj četvrtini Galeb ide na dva razlike (6:4,7:5) golovima Kaleba ,Kuzmanića i Glibe dok je za Zadar strijelac bio Škaro.U tom periodu sijevalo je sa svih strana pa su tako malo sijevale i šake ,za to su crvene kartone dobili Ernest von Lachlan kod Galeba, a kod Zadra Vrbnjak..U zadnjoj četvrtini kad je Galeb otišao na tri razlike(9:6) golovima Kapovića i Pejića 1:30s do kraja bilo je jasno da su bodovi na galebovom kontu.U ekipi Galeba treba pohvaliti Kuzmanića koji je dirigirao i obranom i napadom,zatim Kapovića i Šarića,napadački odličnog Kaleba,na centarskoj poziciji odlični su bili Rako i Rašić, a na bekovskoj poziciji Glibo i Pejić.treba spomenuti i plivački raspoloženog klokana Ernesta von Lachlana i standardno sigurnog Jarka na golu.Zadru idu pohvale za korektnu i čvrstu borbu.

Slijedeće kolo Galeb ide u Crnu Goru, a protivnik je Cattaro – hoće li se “crnogorci opustiti” pričekajmo sljedeću utakmicu !

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE