NaslovnicaVaterpoloTurska, Slovačka , Katalonija, Hrvatska - tko ima najbolju žensku vaterpolo selekciju...

Turska, Slovačka , Katalonija, Hrvatska – tko ima najbolju žensku vaterpolo selekciju U15!?

Ceremonija otvaranja počinje u NEDJELJU – 19:00 kada će po PRVI PUTA na bazenu Gradskog sportskog centra – nastupati ŽENSKA vaterpolo reprezentacija Hrvatske U15 ! 

Prvi ženski vaterpolo turnir reprezentacija U15 po novim vaterpolskim pravilima, koja će postati standard, pripreme Hrvatske reprezentacija izbornice Mie Šimunić, sa svojim pomoćnicima, Natašom, Morenom i Tinom Vegarom (proslavljenim olimpijcem sa srebrom iz Atlante 1996, te osvajačem 4 mediteranska kupa), dolazak reprezentacije Turske (po prvi put u Grad Makarsku), reprezentacija Slovačke, te selekcije Katalonije koja vlada ženskim vaterpolom i sve to na bazenu gradskog sportskog centra u tri dana od DANAS do ponedjeljka i finala! 

Gradska glazba Makarska će ovaj svečani događaj otvoriti intoniranjem Hrvatske himne nakon što sve reprezentacije prodefiliraju preko bazena Turska, Slovačka, Hrvatska i selekcija Katalonije . Cijelu ceremoniju otvaranja će voditi Žana Šulenta, a poklone dobrodošlice će uručiti čelnici Grada, TZ i saveza. Za poklone kapetanicama reprezentacija pobrinuli su se : Turistička zajednica Grada Makarske sa prospektima, lavandom, ukrasima , Udruga SUNCE čiji su štićenici nacrtali prigodne slike te ih uokvirili i napravili od gipsa/keramike mala srca i anđele, te udruga MIKE koja se pobrinula da djevojke ponesu uspomenu u vidu majci, magneta, naljepnica. Nakon ceremonije otvaranja koja je na rasporedu od 19:00-20:00, uslijedit će druga utakmica dana u kojoj se sastaju Hrvatska i selekcija Katalonije (BWMF Barcelona). Organizator se pobrinuo da na ulazu u bazen osigura vodu, sok pa čak i štrudle za najmlađe posjetitelje i to uz pomoć Hidra izotoničkog napitka, Apfela i Konzuma. Pekara Palma je “glavni krivac” što će djeca moći uživati u štrudlama netom ispečenima prije otvaranja. Kako bi bazen ostao čist i kako bi najmlađi , ali i odrasli mogli pokazati ekološku svijest Makarski komunalac je osigurao dvije kante, jednu za plastične boce, drugu za papir, gdje će građani moći “pokazati” svoju ekološku brigu za svoj Grad. Udruga MIKE se osim poklonima za djevojke , uključila i sa humanitarnom pričom za obitelj HRSTIĆ. Na samom ulazu u bazen bit će postavljena kutija za donaciju obitelji kojoj je , nažalost, ovakva pomoć potrebna. Ovim putem apeliramo na sve posjetitelje da ovu kutiju ne zaobiđu.

Ulaz je besplatan 

Dan treninga kada će sve reprezentacije biti na bazenu:

Subota 20.04.2019

18:00 Turska i Slovačka

19:00 BWMF Barcelona i Hrvatska 

Početak turnira

Nedjelja 21.04.2019

11:00 BWMF Barcelona – Slovačka

12:30 Hrvatska – Turska

18:00 Turska – Slovačka

19:00 Ceremonija otvaranja 

20:00 BWMF Barcelona – Hrvatska

Ponedjeljak  22.04.2019

11:00 Turska – BWMF Barcelona

12:30 Hrvatska – Slovačka 

18:00 Utakmica za 3.mjesto

19:30 Finale 

Ceremonija zatvaranja i podjele medalja nakon završetka posljednjeg susreta

Sve o turniru i reprezentacijama možete slušati u svakodnevnim emisijama Radio Makarske rivijere i pratiti na našim stranicama ! 

NAJČITANIJE OBJAVE