NaslovnicaVaterpoloTRI SEKUNDE do zlata !!!

TRI SEKUNDE do zlata !!!

Trilersko finale !

Završio je 19.međunarodni vaterpolo turnir Mladi Galeb 2019. ! Ostat će zapisan u povijesti turnira po nevjerojatnim sportskim događanjima – po prvi put da su se izvodili peterci u završnici natjecanja i to između Primorja EB i Barcelone koji su u regularnom dijelu odigrali 7:7. I kada smo mislili da dramatičnije ne može, uslijedila je utakmica finala između Primorca iz Kotora i Partizana.  Izabranici Uglješae Brguljana i Siniše Budraka su odigrali rijetko viđeno finale ! Igralo se gol za gol prve dvije četvrtine da bi se potom Primorac odvojio na 5:3. Međutim Partizan ubacuje u brzinu više i okreće na 5:6. Do kraja susreta je Primrac bio taj koji se stizao rezultat – pogodcima Janovića i Samardžića, da bi svega 53 sekundi do kraja Samardžić nevjerojatnim pogotkom doveo Primorac milimetar do zlata. Trebalo je izdržati nalet Partizana ali svega desetak sekundi poslije Karavić pogađa za 9:9. Svi na bazenu su već vidjeli peterce koji će odlučivati o prvaku. Posljednji napad je imao Primorac, međutim ispriječio se blok obrane te je ostalo 6 sekundi do kraja. Loptu prima broj 9. Aleksa Stajić i sa nekih 10tak matara – “para malu mrežu” Primorca iz Kotora – 3 SEKUNDE DO KRAJA, za konačnih 9:10 pobjeda Partizana ! Susrete , peterce i dramu možete pogledati OVDJE.

Međutim, ova utakmica finala, za treće mjesto a pogotovo za peto mjesto samo su pokazatelj koliko je zaista bio jak turnir, izjednačen i koliko ostale ekipe žele doći na “Europsko prvenstvo” u Makarsku da bi se odmjerili sa najboljima u vaterpolu. Sedam država sudionica, dvanaest ekipa – organizator će po svemu sudeći morati razmišljati o produženju trajanja turnira, broju sudionika jer su već ove godine imali overbooking, a zanimanje raste, kako KVALITETA raste.

Na kraju su podijeljene i pojedinačne nagrade, pa su tako treneri birali za najboljeg vratara : PAVLE MANIĆ Partizan, dok ja najbolji igrač turnira : TIM PEROV Primorac iz Kotora. Najbolji strijelac turnira je MARKO GLAVINIĆ sa 29 postignutih pogodaka.

Rezultati finalnog dana :  od 9-12. mjesto SV NRW (A3) 1 – 15 Galeb MR (D3), AVK Triglav (B3) 8 – 8 Mornar Brodospas (C3), 7. mjesto VK Jug Adriatic osiguranje 9 – 2 HAVK Mladost, 5. mjesto VK Primorje Erste banka 10 – 11 CN Barcelona, 3. mjesto PVK Jadran Carine 12 – 14 PSN Zrt. Sportiskola, Finale VK Primorac 9 – 10 VK Partizan Raiffeisen

KONAČNI poredak na turniru Mladi Galeb 2019 :

1. VK Partizan RFF, 2. VK Primorac Kotor, 3. PSN Zrt. Sportiskola, 4. PVK Jadran Carine, 5. CN Barcelona, 6. VK Primorje EB, 7. VK Jug Adriatic osiguranje, 8. HAVK Mladost, 9. AVK Triglav, 10. VK Galeb MR, 11. VK Mornar Brodospas, 12. SV NRW

LIVE STREAM Turnira možete pogledati OVDJE, dok foto album turnira možete pronaći na našim FB STRANICAMA 

NAJČITANIJE OBJAVE